werkwijze

Bij zwerftochten in bergen en kloven is ontmoeting het sleutelwoord: trilling in de lucht, roepen van vogels beweging, geluid van wind leidt naar sacrale natuurplekjes... vol natuurwezens energie... Ontmoeting met steen, hout of bot is beroerd worden in de ziel. Die bezieling in de materie vertelt hoe ik in contact kan creëren.

Hadewig Peeters bij de opening van de buitenexpo Rosario te Bevel vertelt: Drie dingen zijn heel belangrijk voor Maria:materie, schoonheid en bezieling.Zij wist deze drie met elkaar te verenigen: ontdekte de bezieling in materie en slaagde erin deze schoonheid naar buiten te brengen. Dit kan niet anders dan het hart beroeren zoals ook 't eiland Kreta zelf het hart diep beroert. Ik ben zelf vaak op kreta geweest en als ik bij Maria's beelden ben, adem ik de luchtwezens, de water- en vuurwezens die ik ook daar ervaar: de kracht van de natuur in haar vele vormen, die de Kretenzers zo graag poëtisch bezingen. Door een stuk steen of hout zorgvuldig te eren, straalt dit terug de kracht uit van het oorspronkelijk geheel. Ervaar ik opnieuw de boom, de struik, de rots van waaruit ze zijn ontstaan. Elk stuk vertelt 't verhaal van zijn reis van zee naar strand, of meegesleurd door kloven, afgebroken door storm, gezandstraald door wind en water.

Wat vergankelijk leek, blijkt een duurzame kracht in zich te bewaren en herrijst voor wie er oog voor heeft. Daardoor gebeurt heel natuurlijk als je je openstelt voor Maria's werk, je ook je eigen verhaal tegenkomt, je eigen beleefde of nog gedroomde reis en je je opnieuw verbonden voelt met het geheel en met je oorsprong. Geniet ervan met heel je hart!

werktafel